Malatya İl Koordinatörlüğü

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23/09/2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.


Yatırımcıların Dikkatine,
 
Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 23/09/2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu değişiklikle çiftçilerin ÇKS’ye başvuru yapacakları platformlar ile üretim yılına ilişkin başvuru tarihleri ve üretim bilgilerinin güncellenmesine yönelik tarihlerde değişiklikler meydana gelmiştir. Buna göre 2023 üretim yılına ilişkin çiftçi başvurularının yapılması için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlenmiştir. Bu nedenle 11. Çağrı kapsamında bitkisel üretim sektöründen yeni işletme olarak başvuru yapmış ve 2023 yılı içerisinde ÖTP sunacak olan yatırımcılarınızın (proje incelemeleri devam edenler dahil) ödeme talebi aşamasında ÇKS’ye kayıtlı olmaları gerektiğinden ilk kez kayıt yaptıracak olanların en geç 31.12.2022 tarihine kadar ÇKS’ye kayıt yaptırmaları gerekmektedir. 
Ayrıca ÇKS’ye kayıtlı tarım arazilerinin güncellenmesi işlemleri  üretim yılının Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu nedenle hali hazırda ÇKS kaydı olan yatırımcılarımızdan mevcut üretim bilgilerini güncelleyeceklerin ise Şubat/2023 ayında söz konusu güncellemeleri yapmaları gerekmektedir.   
 
Önemle duyurulur.
Cimer