Malatya İl Koordinatörlüğü

TKDK, D8 Ülkelerine Tecrübelerini Aktardı


 

Gelişen Sekiz Ülkenin (D-8) tarım bakanları, gıda güvenliğini ele almak üzere İstanbul'da bir araya geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen "D-8 5. Gıda Güvenliği Tarım Bakanları Toplantısı", Bangladeş, Endonezya, İran, Malezya, Mısır, Nijerya ve Pakistan'ın ilgili bakanları ve heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, özellikle kırsal kalkınma alanında kaydedilen gelişmelere değinerek, “Üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerin muhafaza kapasitesinin geliştirilmesi, bunların işlenmesi ve paketlenmesiyle ilgili tesislerin kurulması konusuna 2006'da başlatılan bir projeyle Türkiye'de yaklaşık 1 milyar lira kaynak aktarıldı. Türkiye genelinde küçük ve orta boy işletme ölçeğinde 5 bin 500 tesis tamamlandı. Bunun sonucunda kırsal alanda istihdam yaratılarak kentsel alanlara göçün önüne geçildi.” dedi. 
 

 
Kurumsal tecrübelerimizi ülke temsilcileri ile paylaştık 

Toplantıda ayrıca Türkiye'nin tarımda sağladığı gelişmelerden bahsedilerek bu konu ile ilgili D8 Genel Sekreterliği ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) arasında imzalanacak protokol kapsamında ülke temsilcilerine bilgi verildi. 

Avrupa Birliğine entegrasyon sürecinde başarılı kırsal kalkınma projelerine imza atan TKDK’nın bugüne kadar edindiği tecrübeler, sürdürülebilir yatırımların hayata geçirilmesi süreci, projelerin objektif değerlendirilmesi, gıda güvenliği, iş sağlığı, hayvan refahı ve ıslahı konularında ülke temsilcilerine bilgi verilmesi hususunda protokol imzalanmasına karar verildi. 

 

 
Protokol kapsamında yıl içerisinde D8 ülkelerinde toplantı, seminer ve çalıştaylar düzenlenerek Kurumsal tecrübelerimizin diğer ülke temsilcileri ile paylaşılması konusu hayata geçirilmiş olacak. 
 
Cimer