Malatya İl Koordinatörlüğü

Darende’de Traktör Teslim Töreni


Malatya İl Koordinatörlüğü-04.11.2014- Darende ilçesinde düzenlenen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün etkinliklerine; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve geniş bir halk kitlesi katıldı.

Törende Kayısı Araştırma, Geliştirme ve Tanıtım Vakfı Müdürü Aydın Tay, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Ziraat Odası Bölge Başkanı Bekir Şinasi Özdemir, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi,  İlçe Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş birer konuşma yaparak üreticilere ve destek veren kurumlara teşekkür ettiler.

Vali Kamçı konuşmasında, ‘Ümit ediyorum ki, bu kıymetli çalışmalar ülke tarımına ciddi katkılar sağlayacaktır. Biraz sonra dağıtılacak olan traktörler ve tarım makineleriyle Darende’de tarımın kalitesinin çok daha ileri düzeylere erişeceğine, bu güzel beldenin güzelliğine yaraşır ürünler üretileceğine inanıyorum. Sertifika alacak olan vatandaşlarımızı tebrik ediyor, kendilerinden Darende ve ülkemiz adına güzel hizmetler bekliyorum’ dedi..
Törendeki konuşmasında TKDK Malatya İl Koordinatörü Dere, her geçen gün daha fazla miktarda projeler için verdikleri destekten duydukları memnuniyeti belirterek,  13. Çağrı dönemi için Darende’den özellikle kırsal turizm ve yerel ürünler sektöründe proje beklediklerini ve bu konuda ilçedeki kuruluşlarla ve yatırımcılarla çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Konuşmalar bittikten sonra yapılan İyi Tarım Uygulamaları Sertifika töreninin ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi Projeleri kapsamında 1 273 000 TL.- bedelli 18 adet Traktör, 1 Adet Karavan, 3 437 adet Polen Tuzaklı Kovan, 8 adet Bal Dinlendirme Makinesi, 3 Adet Bal Süzme Makinesi,  19 adet Polen Kurutma Makinesi ve 4 adet Tarım Aletinin hak sahiplerine dağıtımı gerçekleştirildi.

Etkinlik Fotoğrafları
Cimer