Malatya İl Koordinatörlüğü

2 BİN KİŞİYE İŞ


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya II Koordinatörü Murat Tunç, IPARD-2 üçüncü çağrısında desteklenen projelerle 2 bin kişinin İstihdam edileceğini belirterek, "Bu çağrı döneminde yaklaşık 70 milyon TL hibe ödeyeceğiz. Kalkınmamız İçin bu yatırımların gerçekleşmesi lazım. Devlet olarak biz vatandaşımızın yanındayız" dedi.



MALATYA EKONOMİSİNE KATKI SUNUYORUZ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya'nın hem ekonomisine hem de istihdamına büyük katkı sağlıyor. Özellikle kırsal alana yatırım yapmak isteyen yatırımcılara büyük oranlarda hibe desteği veren TKDK Malatya'da son yıllarda işletmelere önemli destekler verdi. Kurum olarak verdikleri hibelerle Malatya'nın ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına destek verdiklerine inandıklarını belirten TKDK İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD-2 üçüncü çağrısında desteklenen projelerle 2 bin kişinin istihdama katılmasını sağladıklarını söyledi.

BU YIL 50 BESİYİ FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ

TKDK'nın destek verdiği projeler arasında hayvancılığın önemli bir yer tuttuğunu belirten Tunç, kentte hayvancılık işletme sayılarını arttırarak Doğu ve Güneydoğu'da hayvancılığın borsasında tek söz sahibinin Malatya olması için gayret sarf ettiklerini kaydetti. Murat Tunç, "Geçen yıl yaklaşık 40 besiyi hayata geçirdik. İnşallah bu yıl bu sayı 50'yi bulacak. Bu tesisler küçük tesisler değil. En küçüğü 50 başlık hayvan tesisi. Bizim hedefimiz sadece hayvancılıkla ilgili değil, hayvancılıktan elde edilen ürünlerin yan sanayisiyle de Malatya'yı üs yapmaktır" dedi. 
Cimer