Malatya İl Koordinatörlüğü

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti


   

     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.
    Başkan Gürkan'a proje hakkında bilgiler veren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç, "IPARD I Programında desteklenen et ve süt besiciliği, et süt su ürünleri işleme tesisleri, kesimhaneler, meyve ve sebze paketleme ve depolama tesisleri, arıcılık, süs bitkisi yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitkiler, yerel ürünler, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yeni dönemde manda sütü, manda eti, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği ve mantar üretimi eklendi. Ayrıca yenilenebilir enerji yatırımları ile makine parkları da yeni sektörler olarak destek kapsamına alındı. IPARD II Programında et ve süt üretiminde hibe oranı üst sınırı yüzde 65’ten yüzde 70’e arıcılık, bitkisel üretim, yöresel ürünlerin işlenmesi, kırsal turizm ve kültür balıkçılığına verilen destek oranı ise yüzde 50’den yüzde 65’e çıkarıldı. Kırsal alanlarda yaşam kalitesinin ve istihdam olanaklarının artırılarak tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunu ve AB standartlarına yükseltilmesini amaçlayan TKDK, IPARD II ile yeni sektörlere verdiği desteklerle kalkınmanın öncü kurumlarından biri olmayı hedeflemektedir " diye konuştu.
    Battalgazi ilçesinde toplam 5 milyon 482 bin liralık yatırıma destek verildiğini anlatan Tunç, proje potansiyeli en yüksek ilçelerden birinin Battalgazi olduğunu kaydetti.
    TKDK faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gürkan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun ülkemiz ve Malatya için verdiği desteklerle birlikte bir "tarım kültürü" hamlesine de ön ayak olduğunu belirterek Tunç’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.


 
Cimer