Malatya İl Koordinatörlüğü

AKÇADAĞ İLÇEMİZE ZİYARET


   


27.10.2015/İl Koordinatörümüz Mehmet H. DERE ve yerinde kontrol birim amiri Murat TUNÇ, Akçadağ İlçe Kaymakamı Serdar DEMİRHAN’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ilçemizin IPARD-I programından yararlanma durumu ve önümüzdeki dönemde uygulayacağımız IPARD-II programı hakkında bilgilendirme yapıldı.
   İl Koordinatörümüz Mehmet H. DERE “IPARD-I programı kapsamında, Akçadağ ilçemiz proje sayısında Malatya’da ikinci proje bütçesi bakımından ilk sırada yer almaktadır. IPARD-I programı kapsamında an itibari ile Akçadağ ilçemizde ödemesi yapılan proje sayısı 66’dır. Gelecek dönem için inşallah Akçadağlı yatırımcılarımızın gayretleri ile bu sayıyı daha da yukarılara taşıma niyetindeyiz. TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü olarak bundan önceki dönemde olduğu gibi önümüzdeki dönemde de bütün yatırımcı ve çiftçilerimizin yanında olacağız. Önümüzdeki dönemde Akçadağ’ımızın da ihtiyacı olan soğuk hava depoları, kırsal turizm projeleri, yenilenebilir enerji ve yerel ürünlerde proje beklentimiz bulunmaktadır. Bu ziyaretimizin amacı Sayın Kaymakamımızın da gayretleri ile inşallah IPARD-II programı ile bu projeleri Akçadağ ilçemize kazandırmaktır.” dedi.
İlçe Kaymakamı Serdar DEMİRHAN ”Ziyaretiniz için teşekkür ederim. İlçemizin geniş tarım arazileri dolayısı ile hayvancılık potansiyeli yüksektir. Özellikle elma olmak üzere yüksek oranda meyvecilikte yapılmaktadır. Üreticinin kazancını artırabilmesi için soğuk hava deposu ihtiyacı bulunmaktadır. Bunun yanında alıç sirkesi, biber salçası gibi yerel ürünler ile çiftçimize alternatif olacak ürünlere ihtiyaç bulunmaktadır. IPARD-II hibeleri ile ilçemizin ihtiyacı olan yatırımlar için fon karşılanmış olacaktır. Önümüzdeki dönemde TKDK hibelerinden hem proje sayısı hem de bütçe olarak en çok faydalanan ilçe olmak niyetindeyiz. ” dedi.
   İl Koordinatörümüz Mehmet H. DERE kaymakamlık ziyaretinden sonra İlçe Tarım Müdürü Mekselin YILDIZ’ı ziyaret etti. Bu ziyaret kapsamında Akçadağ ilçemizin potansiyeli, kurumumuzun tanıtım faaliyetleri kapsamında ilçe tarım müdürlüklerimizin yardımları ve IPARD-II programı hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.
Daha sonra İlçe Kaymakamı, İl Koordinatörümüz ve İlçe Tarım Müdürü, Levent Vadisi seyir terasına giderek Levent Vadisi’nde Kırsal turizm kapsamında yapılabilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.















 
Cimer