Malatya İl Koordinatörlüğü

Başbakan Davutoğlu: Önümüzdeki Dönem için Kırsal Kalkınmaya 3 Milyar TL Hibe Ayrıldı


Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasında tarım ve kırsal kalkınma fonu IPARD kapsamında verilen ve önümüzdeki dönem için tahsis edilen kaynakları açıkladı. 

Kongreye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte katılan Davutoğlu, üreticilere önemli müjdeler verdi. 

Davutoğlu, kongrede yaptığı konuşmada “Diyarbakır’ın da içinde bulunduğu 42 ilde IPARD destekleri kapsamında 3 milyar lira hibe tahsis edilmişti. 2015’ten itibaren uygulanmaya başlanacak olan IPARD-2 destekleri ile ilave 3 milyar TL daha ayrılmıştır" dedi. Başbakan Davutoğlu ayrıca verilecek yeni hibelerde oranların yüzde 70’e çıkarılacağını belirtti. 

Bütün tarım alanları için uygulanacak hibe oranlarının da artırılacağını ifade eden Davutoğlu, “Kırmızı mercimek ve nohutta destek yüzde yüz, meyve üreticilerine fidan desteği yüzde 50, süt ve süt ürünlerine verilen destek de yine yüzde 100 artıyor” diyerek çiftçiye müjdeyi verdi. 

Kongrenin ardından valiliği ziyaret eden Davutoğlu daha sonra şehirden ayrıldı. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD fonlarıyla Türkiye'de birçok sektör desteklenmektedir.

 
 
Cimer