Malatya İl Koordinatörlüğü

Başkanımız Ali Recep NAZLI, TRT Haber’e konuk oldu


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep NAZLI, TRT Haber’de yayınlanan “Sıcak Gündem” programının canlı yayın konuğu oldu.

Kurumumuz tarafından sağlanan hibe destekleri hakkında bilgi veren Nazlı, 2014 yılsonu itibariyle kırsal alana yönelik yapılan yatırımlara 1,5 milyar TL destek verdiklerini ifade etti.

 

 
IPARD Programı kapsamında verilen hibelerin yüzde 75’inin Avrupa Birliği katkısı yüzde 25’inin de Türkiye Cumhuriyeti katkısı olduğunu belirten Nazlı, Avrupa Birliği’ne entegre sürecinde kırsal alanlara yüzde 50 ila 65 oranında hibe desteği sağladıklarını dile getirdi.

Bu yıl en az 1,2 milyar lira hibe ödemesi planlandığını söyleyen Nazlı, Türkiye’de bir yatırımcıya en fazla hibeyi veren kurumun Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olduğunu belirtti.

Kurumun, kredi değil hibe desteği sağladığını yani karşılıksız, geri ödemesiz maddi destek verdiklerini özellikle ifade eden Nazlı, kadın ve genç girişimcilere pozitif ayrıcalık uyguladıklarını söyledi.

 

 
Ayrıca kurumsal yapılanma ile alakalı önemli bir bilgiyi de paylaşan Nazlı, “Önemli bir projemiz var, Sayın Bakanımızın dün kamuoyuna açıkladığı üzere, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Avrupa’daki örnekleriyle eşgüdümlü olarak yatırımla alakalı bütün desteklerin organize edildiği bir ödeme ajansına dönüştürülmesine yönelik çalışmalarımız var” dedi.

Potansiyel yatırımcılara da seslenen Nazlı, “13. Çağrı Dönemi başvuru işlemleri devam ediyor. 42 İl Koordinatörlüğümüze 10 Şubat tarihine kadar başvuru yapabilirler. Projelerini yapsınlar biz de onları destekleyelim” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Cimer